26 Ocak 2014 Pazar

Futbol Oyunu Geçmişi

Futbol oyunları oynamak özellikle Türk gençlerinin en sevdiği oyun türüdür.İlk futbol oyunu 1990 tarihlerinde Italy 90 - İtalya 90 (Soccer) adıyla dünyaya yayılmıştır.Şu anda PES,FİFA gibi grafik tarafından iyi oyunlar çıksada bu oyun oynayıcıları tarafından unutulmazdır.

Daha sonra atarilerin çok tutulduğu zamanlarda çok sevilen bir oyun olan Goal 3 adlı futbol oyunu çıkarıldı. Bu oyun,sadece Japon milli takımını seçmenize izin veriyor,futbol kuralları olmadan oynanıyor ve rakibe istediğiniz hareketi yapsanız bile tüm kuralları esgeçiyordu.

O zamanlar şu anda ki çocukların çizgi filmlerini fildiği Captain Tsubasa'da bir futbol oyunuydu ve o zamanın çocuklarının çok sevdiği bir oyundu.Şimdi ise Playstation,XBox,Wii gibi oyun konsolları gençlerin hayatlarında,ve onlar artık futbol oyunlarını,bu konsollar sayesinde oynuyorlar. Şu anda çok popüler olan PES ve Fifa oyunları Playtation salonlarında gençlerin en çok oynadıkları oyunlardandır.Ancak PES 2014 sürümünü pek pek beğenmeyen gençler 2013'ü oynamaya devam etmektedirler.